"Брайтън" съсече "Ман Юнайтед" в последната минута

"Червените дяволи" загубиха с 1:2 при гостуването си

24.08.2024 | 16:46 Редактор: Деси Николова

"Брайтън" победи с 2:1 "Манчестър Юнайтед" в първия мач от 2-ия кръг на Висшата лига. Дани Уелбек откри резултата за домакините, но Амад Диало изравни след почивката. Дълбоко в добавеното време Жоао Педро донесе трите точки за "чайките", които продължават с пълен актив от точки. Тимът на Ерик тен Хаг пък записа първа загуба в първенството.

Първият шанс в мача се откри пред "червените дяволи" в 11-ата минута. Диого Далот се справи със защитник на домакините по левия фланг и напредна, след което центрира. Подаването му намери Амад Диало, който обаче завърши с неточен изстрел.

В 24-ата минута центриране стигна до Каземиро, а брзилецът стреля с глава, но над вратата на "чайките". Три минути след това Хари Магуайър свали с глава топката към Далот, а той стреля от дистанция. Шутът му с десния крак обаче мина встрани от целта.

"Брайтън" удари пръв. В 32-ата минута "чайките" поведоха след гол на Дани Уелбек. Митома получи в наказателното, а защитата на гостите се провали. Японецът успя да намери с остро подаване английския нападател, който само добави топката в мрежата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС