fallback

Тежка контузия вади Белингам от сметките на "Реал" за поне месец

"Състоянието му все още не е напълно ясно", каза мениджърът на испанския шампион Карло Анчелоти

23.08.2024 | 17:59 Автор: Искра Ангелова

Халфът на "Реал" (Мадрид) Джуд Белингам е получил мускулна контузия по време на тренировка, съобщи мениджърът на испанския шампион Карло Анчелоти.

21-годишният английски национал имаше ключова роля през миналия сезон, когато "белите" спечелиха и Шампионската лига. Медиите в Испания прогнозират, че Джуд Белингам може да бъде извън терените за период до един месец.

"Той получи удар, състоянието му все още не е напълно ясно", заяви италианският специалист по време на пресконференция, попитан дали Белингам ще бъде на разположение за неделния сблъсък от Примера дивисион срещу "Валядолид".

Карло Анчелоти, който обикновено говори с медиите един ден преди всеки мач на мадридчани, реши да промени графика, за да може да проведе тренировка при закрити врати на стадион "Сантиаго Бернабеу". Италианският треньор обясни, че неговият необичаен ход няма нищо общо с колебливото представяне на "белите" при равенството 1:1 срещу "Майорка" миналата седмица.

"Не е нищо особено. Искам да тествам терена, защото е променен спрямо миналата година. Искам играчите да го изпробват, за да видя как се чувстват там. Няма суеверие или нещо друго", каза още Анчелоти, цитиран от gol.bg.

Той настоя, че се нуждае от по-добро представяне в защита, за да играе с четирима атакуващи футболисти в лицето на Килиан Мбапе, Винисиус, Родриго и Белингам.

Той очаква много топло посрещане от страна на феновете на "Реал" (Мадрид) за домакинския дебют на звездата Килиан Мбапе.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback