"Левски" за Вечното дерби: Подкрепяме позицията на БФС

"Решението не облагодетелства нито един от двата клуба", написаха от "сините"

23.08.2024 | 14:59 Редактор: Искра Ангелова
"Левски" за Вечното дерби: Подкрепяме позицията на БФС

"Левски" подкрепи решението на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз дербито с ЦСКА от осмия кръг на Първа лига да се играе на стадион "Георги Аспарухов".

Решението разбуни духовете, като "червените" излязоха с остра позиция в знак на недоволство.

Ето какво гласи съобщението на "сините":

"ПФК Левски" подкрепя решението на СТК към БФС двубоят с ЦСКА от 8-и кръг на Първа лига да се играе на стадион "Георги Аспарухов" по следните причини:

"ПФК Левски" е категорично против отлагане на срещата. След паузата за национални отбори биха се събрали 3 седмици без футбол в разгара на сезона, което е недопустимо за нас.

"ПФК Левски" няма вина за невъзможността да се използва Националния стадион "Васил Левски". При така стеклите се обстоятелства и липсата на друго неутрално спортно съоръжение, което има капацитета да приеме срещата, не остава друга алтернатива.

Полицията категорично отказва да охранява гостуващи фенове на клубните стадиони при двубои с такъв заряд.

Считаме, че решението не облагодетелства нито един от двата клуба и е единственото възможно в така създалата се ситуация.

"ПФК Левски" подкрепи идеята за мач без гостуващи фенове, но само с оглед на ситуацията за следващите два двубоя, а не по принцип, каквито инсинуации се появиха в медийното пространство.

Тези срещи и занапред ще се играят на стадион "Васил Левски", когато условията там го позволяват.

От ръководството на "ПФК Левски".

Снимка: Lap.bg.