fallback

Гюндоган се завърна в "Ман Сити", но не забрави феновете на "Барса"

33-годишният германец е подписал договор за един сезон с опция за още един

23.08.2024 | 14:20 Автор: Вяра Димова

Футболистът Илкай Гюндоган официално се завърна в "Манчестър Сити", обявиха от клуба. Последният клуб на германския футболист беше "Барселона", където той игра през сезон 2023/24.

33-годишният германец е подписал договор за един сезон с опция за още един. Халфът изкара седем изключително успешни кампании на “Етихад”, в последната от които спечели требъл, след което премина в "Барселона" като свободен агент.

Още в понеделник в Испания излезе информацията, че Гюндоган иска да се завърне в "Сити", след като бе оставен извън групата за мача с "Валенсия" от първия кръг на Ла Лига. Според информациите новият треньор на "Барселона" Ханзи Флик е казал на опитния халф, че не влиза в плановете му. Клубът пък искаше да се освободи от високата заплата на Гюндоган, заради което се е съгласил да го пусне без пари, въпреки че той имаше договор с каталунците за още един сезон.

Минути преди "Манчестър Сити" да потвърди официално завръщането му, Гюндоган публикува обръщение към феновете на "Барселона", в което намекна, че не си тръгва по свое желание, а заради това, че клубът иска да се освободи от заплатата му.

"След само една година вече е време да се сбогуваме. Дойдох тук, за да се изправя пред ново, вълнуващо предизвикателство и бях готов за него. Дадох всичко от себе си, за да се боря за отбора и куба по най-добрия възможен начин по време на един труден сезон, след което очаквах с нетърпение да помогна на съотборниците си през новата кампания. Сега си тръгвам в трудна ситуация. Ако обаче моето напускане помогне финансово на клуба, ще се чувствам по-малко тъжен. Въпреки всичко, преживяванията бяха страхотни, с възходи и падения. Винаги съм искал да играя за "Барса" и съм много благодарен за спомена и преживяването, които ще помня цял живот. Пожелавам ви всичко най-добро за предстоящия сезон и за в бъдеще", написа Гюндоган в X, цитиран от gol.bg.

Снимка: Официален сайт на "Манчестър Сити"

fallback
Още от Спорт
fallback