fallback

Томислав Стипич говори за добра атмосфера на фона на плачевните резултати на ЦСКА

"Левски" - ЦСКА е българското "Ел Класико", каза треньорът

23.08.2024 | 13:12 Автор: Вяра Димова

Томислав Стипич коментира драмата с провеждането на Вечното дерби на ЦСКА с "Левски". От БФС официално обявиха, че мач №1 у нас ще се играе на "Герена" без гостуваща агитка, което очаквано вбеси "червена" България. Освен това, през пролетта фенове на "сините" няма да могат да присъстват на сблъсъка.

"Не знам дали ми вярвате, но един футболист по същество е артист и съответно най-доброто му представяне е когато играе пред публика. "Левски" – ЦСКА е българското "Ел Класико". Без значение е на кой стадион ще излезем, но там трябва да бъде публиката и на двата отбора", каза треньорът на ЦСКА.

"Не мога да намеря дума на английски език за ситуация, когато сте дете и баба ви ви разказва някаква история, която не е истина. Навсякъде сме в известна степен в процес на изграждане – стадиона, феновете, отбора. В тази ситуация няма как да говорим за нещо, което ще се случи след година, налага се да мисля стъпка по стъпка. Само това може да ни донесе стабилност в тази разклатена обстановка. Играем не у дома, на други стадиони", коментира Стипич.

По думите му "не става въпрос само за футболен мач, а за култура, за футболно изживяване, в което има много заряд".

"За предстоящия мач от 6-ия кръг срещу "Арда" ЦСКА няма да разчита на Джейсън Локило и Лумбард Делова, които са контузени. Предвид обстоятелствата, в които се намираме, атмосферата в съблекалнята е добра", увери Стипич, цитиран от gol.bg.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback