fallback

"Лудогорец" разби молдовския "Петрокуб" с 4:0 в Разград

"Орлите" се класират без проблеми за основната фаза на турнира Лига Европа

23.08.2024 | 06:50 Автор: Вяра Димова

"Лудогорец" разби с 4:0 в Разград молдовския "Петрокуб". Българският тим е много близо до класиране в груповата фаза на Лига Европа. Реваншът от плейофите на турнира в Кишинев е в четвъртък.

"Лудогорец" започна силно срещата и след няколко изгодни положения в 23-та минута поведе в резултата. Кайо Видал центрира от дясното крило, Квадво Дуа беше непокрит и с глава я отклони в далечния ъгъл за 1:0. В 30-та минута Кайо Видал беше близо до това да удвои преднината на тима си, но стреля от изгодна позиция покрай вратата. 

Второто полувреме започна с нови пропуски на "Лудогорец". В 50-та минута Дуа свали с глава една висока топка към Руан Секо, който опита красив удар със странична ножица. Топката обаче мина над вратата. 

При бързо нападение Рик Джоната подаде към Руан Секо, който с второто си докосване вкара изящен гол от повече от 20 метра - 2:0 за "Лудогорец".

До края "орлите" владееха събитията, като Кайо Видал можеше да вкара и трети гол, след като стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча покрай страничната греда. В първата минута на добавеното време "Лудогорец" вкара и трети гол. Тодор Неделев стреля прекрасно от сободен удар и вратарят на гостите не се намеси особено добре. Диниш Алмейда дебнеше наблизо и от няколко метра вкара тоипката в опразнената врата. 

В четвъртата минута на добавеното време Неделев центрира прекрасно от ъглов удар, а Диниш Алмейда с глава вкара втория си гол в мача и на практика обезсмисли реванша след седмица.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback