ЦСКА настоява дербито с "Левски" да бъде отложено

Не е редно най-големият мач в България да се лишава от най-колоритния си актив - привържениците, заявиха от клуба

21.08.2024 | 17:16 Редактор: Вяра Димова
ЦСКА излезе с позиция за срещата с Левски.
ЦСКА излезе с позиция за срещата с Левски.

ЦСКА излезе с позиция за срещата с "Левски" от 8-ия кръг на Първа лига. "Армейците" настояват мача да бъде отложен, тъй като е насрочен за 14 септември, а по това време на стадион "Васил Левски" ще има музикален концерт. От ЦСКА са против срещата да се играе на клубното съоръжение на "сините".

Ето какво написаха от ЦСКА:

По повод на медийния интерес, бихме желали да подчертаем категорично, че позицията на ЦСКА относно изиграването на футболната среща с "Левски", остава непроменена и последователна.

Предвид невъзможността мачът с "Левски", насрочен за уикенда 14-15 септември, да се изиграе на традиционното място – стадион "Васил Левски", ръководството на ЦСКА настоява срещата да бъде отложена. Целта е една – всички привърженици – и "червени", и "сини", да не бъдат лишавани от едно от най-значимите футболни събития у нас.

По този начин ще бъде спазена и Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС, сезон 2024-2025 година, която ясно регламентира, че Вечното дерби се провежда единствено на Националния стадион "Васил Левски", а именно:

Чл. 29, т. 2 "Срещите от Първа лига и Купа България, между отборите на ПФК "Левски" и ПФК ЦСКА се играят на стадион "Васил Левски".

Ние сме убедени, че футболът е за хората и не е редно най-големият мач в България да се лишава от най-колоритния си актив – привържениците. При изразяването на позицията ни сме водени изцяло от мисълта, че феновете следва да бъдат поставени първи по важност, а страстта към футбола – максимално съхранена. Вярваме, че именно това ще бъде водещо при решението от страна на Българския футболен съюз.

Снимка: архив, БГНЕС