Карим Мабрук идва за SENSHI 23: Преди всеки мач се моля за победа и да излезем здрави от ринга

21.08.2024 | 11:46 Редактор: Тодор Петров
Очаква ни истинско зрелище.
Очаква ни истинско зрелище.

На 7 септември предстои новото издание на международната бойна галавечер SENSHI. Тя ще се проведе в плажен формат във Варна, а от веригата отново са подготвили сериозна бойна карта и атрактивни бойци от общо 15 държави. Билети за бойното шоу се продават в мрежата на Eventim.bg.

Един от тях е австриецът от египетски произход Карим Мабрук. Той е Европейски IPCC шампион за 2019 година. На 7 септември на SENSHI 23 той ще излезе срещу двукратния европейски WAKO шампион и двукратен световен WLF шампион Масиниса Хамаили.

Ето и какво сподели 31-годишният Мабрук за предстоящия си двубой дни преди да излезе на SENSHI:

- Карим, как се подготвяш за предстоящия двубой. Твоят опонент е по-голям както на години, така и на ръст от теб, притесняваш ли се?

Чувствам се добре. Уверен и спокоен съм и тренирам усилено. Тренирам по два пъти на ден – рано сутрин и следобед, като най-много обичам работата с лапи, тренировката с партньор и спарингите.

Освен физическа тренировка, залагам много и на умствената подготовка и се подготвям ментално, защото вярвам, че умствената подготовка е по-важна. А също така и почивката! Между тренировките се стремя да си осигурявам пълноценна храна и качествена почивка.

- На какво ще заложиш на SENSHI 23 срещу Хамаили?

Имам вече изградена стратегия, но предпочитам да я оставя в тайна. Само ще загатна, че ще е интересно за публиката, защото нямам намерение да съм пасивен. Ще се стремя да оказвам постоянен натиск и ще се бия с цялото си сърце до последната секунда, както винаги. Надявам се и противникът ми е да е в страхотна форма и да направим един качествен и интересен бой за публиката!

- Имаш ли свои ритуали или рутини преди битка?

Винаги се моля за победа и за това и двамата да излезем здрави от ринга.

- Коя е най-запомнящата се битка за теб досега и защо?

Може би през 2018 година. Тогава имах много важна битка срещу доста силен противник. Това съвпадна с изпита ми за прием в полицейската академия. Трябваше освен да спечеля двубоя си, и да си издържа изпита, който не беше никак лесен… не беше лесна задача, но се справих. Затова може би това за момента се е откроила като най-запомнящата се битка.

- Как се справяш с напрежението в най-трудните моменти? Как успяваш да не му позволиш да надделее над волята ти – това на ринга понякога може да бъде много трудно?

Имам силна вяра в дисциплината. Повтарям си, че трудните времена не траят дълго, но силните хора – да.

- Какъв съвет би дал на начинаещите бойци?

Продължавайте да тренирате, останете силни и винаги проявявайте уважение.

Двубоя между Карим Мабрук и Масиниса Хамаили може да гледате от първи ред на 7 септември на плажа във Варна.

23-ото издание на професионалната галавечер SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI 23 са Boec.BG и Boec.COM, Bulgaria ON AIR, MAX Sport 2, американската онлайн телевизия за бойни спортове TrillerTV, Dir.bg, YouTube каналът КОД Спорт, Kwunion.com, Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.