"Динамо" (Загреб) разгроми палача на "Лудогорец"

Домакински победи за "Лил" и "Будьо Глимт"

21.08.2024 | 08:13 Редактор: Толя Стоянова
Хърватският тим нямаше особени проблеми с азербайджанския.
Хърватският тим нямаше особени проблеми с азербайджанския.

"Динамо" (Загреб) се справи с "Карабах" (Агдам) в първия мач от плейофния кръг за влизане в Шампионската лига и го победи с категоричното 3:0. Добра преднина взе още френският "Лил", който с два гола през второто полувреме се справи със "Славия" (Прага) с 2:0. Норвежкият "Будьо Глимт" доминираше през по-голямата част от мача, но победи "Цървена звезда" (Белград) само с 2:1.

"Карабах" стигна до тук след елиминиране на българския шампион "Лудогорец", нанасяйки му срамна загуба със 7:2 след продължения в Разград. "Орлите" бяха спечелили първата среща в Баку с 2:1, но не успяха да материализират тази преднина.

В среща от турнира на УЕФА Лига на Конференциите арменският "Ноа" (Ереван) е на прага на историческо влизане в групова фаза на европейски клубен турнир, след като в първа плейофна среща те сразиха с 3:0 словашкия "Ружомберок". "Ноа", който е създаден през 2017 година като ФК "Арцак", играе едва за трети път в Европа. Още в предишния кръг обаче те заостриха вниманието, след като отстраниха гръцкия топ-клуб АЕК (Атина).

Португалецът Гонсало Грегорио откри резултата за "Ноа" в 3-ата минута, Гор Манвелян удвои от дузпа в 79-ата минута. Крайното 3:0 за "Ноа" оформи бразилецът Матеуш Айяш, който в кариерата си е играл за "Гранада", "Овиедо" и "Сантандер" в Испания, както и за "Орландо Сити" в САЩ.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС