"Арда": Няма да позволим на разни съдии да се подиграват с футболистите ни

Клубът твърди, че е бил ощетен по време на мача със "Спартак" (Варна)

20.08.2024 | 19:42 Редактор: Искра Ангелова
Клубът излезе с остра позиция.
Клубът излезе с остра позиция.

Ръководството на "Арда" реагира, след като тимът бе ощетен от съдийските решения на мача "Спартак" (Варна) и "Арда", игран на 16 август.

Ето и цялата позиция на "Арда":

"Ръководството на ПФК "Арда" винаги е търсело проблемите вътре в клуба, но когато става дума за очевидни грешки и когато те се повтарят в пореден кръг-няма да мълчим вече. ПФК "Арда" е отбор със 100-годишна история и ние няма да позволим разни Железовци, Давидовци, Васимирци и други да се подиграват с труда на футболистите на "Арда".

Ние напълно разбираме, че съдиите и те са хора, и те правят грешки. Нали, именно поради тази причина БФС плаща милиони левове за системата ВАР, която да поправи грешката на главния съдия. В изминалия кръг "Арда" гостува на "Спартак" (Варна), където тимът бе много сериозно ощетен, именно от неизползване на системата ВАР. Нашите претенции са за две неотсъдени дузпи (27' задържане на Офор в наказателното поле и 89' нарушение срещу Станислав Иванов в наказателното поле) в полза на "Арда" и червен картон за нарушение срещу Станислав Иванов (40'28"). По наша информация нарушението срещу Станислав Иванов, който бе фаулиран след като бе изритан в коляното, съдиите от ВАР са го сметнали "за леко ритнат".

Ръководството на ПФК "Арда" моли г-н Борбалан да излезе с ясна позиция и да разчете евентуалните пропуски на неговите подчинени от срещата "Спартак" (Варна) и "Арда". За да не говорим празни приказки прилагаме и видео от въпросните положения.От подобни съдийски гафове се оплакват и други отбори, което трябва да говори нещо на г-н Борбалан".

Снимка: Lap.bg.