fallback

"Ботев" (Пд) се завръща на "Коматево" - какви проблеми откриха на "Колежа"?

Проблемът с терена е сериозен

20.08.2024 | 17:40 Автор: Искра Ангелова

"Ботев" (Пловдив) ще изиграе следващото си домакинство срещу "Спартак Варна" в "Коматево", докато възстанови тревното покритие на стадион "Христо Ботев". Теренът на "Колежа' видимо бе в лошо състояние по време на двубоя на "канарчетата" с "Хебър" от изминалия кръг в Първа лига.

От "Ботев" уточняват, че проблемът с терена е сериозен и за генерално решение на казуса е нужно оборудването на стадион "Христо Ботев" с техника, която да предпазва тревата и при високите температури през лятото, и при минусовите такива през зимата.

Ето какво пишат от клуба:

"Ръководството на ПФК "Ботев" ви информира, че предстоящият двубой със "Спартак" (Варна) ще се играе на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в квартал Коматево. Причината е стартиралият процес по незабавно отстраняване на проблемите с тревното покритие на стадион "Христо Ботев".

Болестта, която засегна тревата на стадион "Христо Ботев" и която е често срещана по повечето такива съоръжения у нас, вече е овладяна. Сега тревното покритие се нуждае от допълнителни мерки, за да се възстанови изцяло и кореновата система да бъде подсилена.

Молим привържениците на ПФК "Ботев" за разбиране. Искаме да ви уверим, че ръководството прави всичко по силите си, за да отстрани проблема.

В последните седмици се допитахме до експерти и направихме всичко възможно, за да ограничим щетите. Не пестихме нито средства, нито усилия и тревата беше третирана по възможно най-добрия начин.

Бяхме информирани, че проблемите са продиктувани както от извънредно високите температури, така и от липсата на циркулация на въздуха на стадион "Христо Ботев" след поставянето на козирката.

Замервания през лятото са показали, че температурата на почвата е достигнала 61 градуса. В същото време стадионът е проектиран по начин, който не позволява пълноценното циркулиране на въздуха в зоната на терена, което би ограничило разпространяването на болестта.

Експертната оценка гласи, че през зимата проблемите отново ще са налице, въпреки всички наши усилия сега и в бъдеще. Решението е оборудването на стадион "Христо Ботев" с техника, която да предпазва тревата и при високите температури през лятото, и при минусовите такива през зимата.

Искаме да ви информираме, че процесът по възстановяване на стадион "Христо Ботев" сега ще отнеме около две седмици. След това ще започне възстановяването и на основния терен на футболен комплекс "Никола Щерев – Старика".

fallback
Още от Спорт
fallback