fallback

Илиан Илиев с изненадващ избор на играчи за Беларус и Северна Ирландия

Фабиан Нюрнбергер за първи път ще бъде на разположение на българския селекционер

19.08.2024 | 17:04 Автор: Вяра Димова

Фабиан Нюрнбергер е извикан в националния отбор за първи път и ще бъде на разположение на българския селекционер Илиан Илиев за мачовете с Беларус и Северна Ирландия, които ще се играят в началото на септември.

Нюрнбергер беше забелязан и поканен да играе за България още при селекционера Георги Дерменджиев и неговия щаб, но бюрократични причини бавеха издаването на български лични документи.

Футболистът, чиято майка е българка, може да играе по целия фронт от ляво – ляв защитник, ляв халф или крило. До момента е носил екипа на "Нюрнберг" във Втора Бундеслига, а от лятото на 2023 година е състезател на "Дармщат". От останалите играещи зад граница българи липсва Лукас Петков, който играе за германския "Гройтер Фюрт". Също така в групата не присъства и Йоан Стоянов, който се състезава за израелския "Апоел" (Беер Шева).

Халфът Андриан Краев, който преди време беше смятан за основна фигура в тима, не е в състава от есента на 2023 г. 

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви списъка с футболисти, играещи в чужбина, на които ще разчита за предстоящите първи мачове от турнира Лига на нациите през септември. На 5 септември "лъвовете" гостуват на Беларус в унгарския град Залаегерсег, а на 8 септември са домакини на Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback