Спортният министър към Карлос Насар: Записа България със златни букви в световната история

Радвам се, че издържа психологическото напрежение, каза Георги Глушков

13.08.2024 | 17:34 Редактор: Беатрис Младжова

"Записа се със златни букви в спортната история на България и Олимпийските игри. Благодаря ти, че ни накара да се гордеем". С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков посрещна олимпийския шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, който днес кацна на родна земя заедно с треньорския си щаб. 

Министър Глушков и неговият заместник Стоян Андонов пожелаха здраве и бъдещи успехи на родения в Червен бряг тежкоатлет. 

"Радвам се, че издържа психологическото напрежение от това, че очакванията на българите за олимпийско злато бяха свързани с теб. Ти доказа силата на българския спортист", каза още министър Глушков на Насар.

Всяка крачка на олимпийския шампион на Летище София беше придружена от аплодисментите и поздравленията от страна на персонала и пътниците. Олимпийският шампион не отказа снимка на никого и излезе пред стотиците си посрещачи понесен на ръце от екипа си.

Златният медалист от Олимпийските игри в Париж завоюва безапелационно победата в категория до 89 кг. с нов световен рекорд в двубоя от 404 кг и 224 кг в изтласкването. 

Снимка: Министерството на младежта и спорта