fallback

Търново посрещна шампиона си Магомед Рамазанов: Надявам се да мотивирам децата

"Много съм благодарен и като виждам нагласата на децата, които тренират тук", сподели олимпийският шампион

13.08.2024 | 14:44 Автор: Искра Ангелова

Във Велико Търново посрещнаха олимпийския шампион Магомед Рамазанов. Десетки членове на спортните клубове и великотърновци очакваха медалиста в залата по борба, където той се подготви за големия успех.

С питка и здравец пред залата за борба днес десетки членове на спортните клубове посрещнаха шампиона Могамед Рамазанов.

"Щастливи сме, че се е подготвил в нашия град и го посрещаме", сподели Преслав Гачков от спортен клуб "Етър".

"За се стигне до това, трябва много труд, той е отдал целия си живот за това", коментира Наталия Бояджиева от спортния клуб по борба.

"Знам, че спортът води до много лишения и трябва много воля, хъс. Трябва много да обичаш това, което правиш, за да го постигнеш",  каза Кристина Лазарова, която също е спортист.

Могамед благодари за топлото посрещане и обеща да продължи да се състезава за България.

"Много съм благодарен и като виждам нагласата на децата, които тренират тук, виждам, че те имат потенциал за голямо бъдеще. Ще помагам на моя град, защото трябва да се инвестира в професионалния спорт. Децата са много талантливи и много мотивирани да покажат резултат, надявам се, че ще им дам мотивация за далечните цели, които си поставят", заяви той.

Треньорът на олимпийския шампион Мирослав Колев каза, че Магомед е отдаден на спортна и работата с децата и редовно води тренировките на клуба, което мотивира младите.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback