fallback

Боряна Калейн: Трудно ми е да осъзная какво постигнах и не е време за решения сега

"Аз самата си промених настройката в последните 3 години", сподели сребърната медалистка

13.08.2024 | 07:42 Автор: Искра Ангелова

Все още ми е много трудно да осъзная какво постигнах на тези Олимпийски игри. Това каза сребърната медалистка на България в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн. Тя бе посрещната като герой при завръщането си на родна земя с първия медал за страната ни в индивидуално състезание оп художествена гимнастика от Игрите в Сеул през 1988 г. насам.

"България има своя медал в художествената гимнастика, за което целият отбор сме много щастливи, а и наистина начинът, по който се представих на това състезание, беше невероятен, аз се надскочих стократно в представянето си, за което съм още по-щастлива", заяви тя.

"Това е еднолично усещане на човека. Не мисля, че сега е моментът да взимам каквито и да е решения. Искам да празнувам с близките си хора, да се насладя на победата, а след това като си почина, ще взема решението", разясни тя.

По думите ѝ настройката е най-важното нещо.

"Аз самата си промених настройката в последните 3 години. Работих много в тази посока. Започнахме да правим моделирани тренировки в дните, в които беше състезанието, в четвъртък и петък, в същите часове, за да се доближим до това, което ще се случи в състезанието. Това беше голям плюс за мен", добави Калейн.

"Както казах, работих много в тази посока на тренировка. Чувствах се уверена, защото го бях тренирала и знаех, че мога да го направя и после се наслаждавах всичко останало", коментира още Буба.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback