Магомед Рамазанов и Семен Новиков бяха посрещнати геройски при завръщането си в България

Извоюваха олимпийски титли от турнира по борба в Париж

12.08.2024 | 16:41 Редактор: Толя Стоянова

Магомед Рамазанов и другият ни шампион в борбата Семен Новиков бяха посрещнати геройски при завръщането си в България.

"Последните няколко години бяха много сложни, не се знаеше дали ще мога да продължа да се боря, но Бог ми даде шанс в лицето на България. България е моята втора родина, ще помагам на България и след като спра с борбата, ще предам моя опит, надявам се да бъда полезен на страната. Тук има много талантливи хора", заяви Магомед Рамазанов, който донесе олимпийска титла на България от турнира по свободна борба в Париж.

"Чувствам се много добре. Благодаря на България, че ми даде шанс, радвам се, че успях да използвам този шанс. Нереално е, чувствам се както у дома. Усещах отговорност, особено когато се качих на почетната стълбичка. Не съм толкова изненадан от това посрещане, защото България се счита за борцова страна, но много съм благодарен, много е приятно. Никога не е имало такова внимание към мен. Мечтите ми са да направя още един цикъл, да взема медали от европейско, световно първенство и отново да спечели олимпиадата, но това зависи от всевишния", сподели Рамазнов.

"Победата на всеки език е победа. Следващата ми цел е световна титла. Бях европейски, сега олимпийски, трябва ми комплект. Не мога да повярвам още, като откраднат медал го усещам. Винаги е чест за мен. Защо обичам златни медали, защото само след тях можеш да развяваш знамето на страната, която представляваш", каза олимпийският шампион Семен Новиков при завръщането си от Париж, където завоюва златен медал в категория до 87 килограма на класическата борба.

"Много благодаря, защото усещах подкрепата на всеки българин. Радвам се, когато чета приятни думи от тях. Благодаря на много хора, но първо на г-н Гриша Ганчев и г-н Даниел Ганчев, които ми дадоха втори живот в спорта. Благодаря на цяла България за този шанс да се боря за България. Благодаря на БФБ и президента на Федерацията Христо Маринов, на националния отбор, докторите, масажистите, спаринг партньорите. Искам да кажа на клуб ЦСКА - момчета, всички, които започват да тренират, не се отказвайте при трудностите, защото винаги има трудности. Аз имах много загуби, имах сериозни контузии, но винаги се връщах и спечелих, каквото исках", сподели златният медалист.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)