fallback

Хавиер Ибанес на българска земя: Голямата ми цел беше златото

У нас се прибраха и Биляна Дудова, Рами Киуан и Тихомир Иванов

12.08.2024 | 10:03 Автор: Вяра Димова

Бронзовият медалист от Париж Хавиер Ибанес се прибра в България. На наша земя той обясни, че "голямата му цел е била златото от Париж, но е щастлив и от бронзовия медал".

"Всички, които са гледали полуфинала, са видели, че беше равностоен. Решението на съдиите не беше честно. Това посрещане ме прави щастлив. Още от 2014 година познавам традициите в България. Надявам се на следващите Олимпийски игри да спечеля титлата, а дотогава ще науча българския химн", каза още боксьорът.

Друг от боксьорите ни, които се завърнаха тази вечер - Рами Киуан, обяви, че иска олимпийска титла. Той отпадна на четвъртфиналите в категория до 71 килограма. 24-годишният състезател загуби от Омари Джоунс (САЩ) с 0:5 съдийски гласа.

"Хареса ми, искам да го изпитам отново. Казах, че отивам за злато, след като не го спечелих, няма как да съм доволен. На следващата Олимпиада искам да спечеля титлата", обясни той.

Състезателката по борба Биляна Дудова призна, че не е доволна от представянето си на Олимпийските игри в Париж, но вярва, че най-доброто за нея тепърва предстои. Тя потвърди, че ще продължи да преследва най-голямата си мечта - олимпийската титла.

"Тръгнах с нагласата да спечеля златния медал. От 14 години тренирам борба и това е най-съкровената ми мечта. Вярвах, че мога да спечеля титлата, но в първия мач допуснах една грешка. Противничката ми ме изтегли до репешажите за бронза, но монголката ми разби носа и оттам всичко се обърка”, сподели Дудова при завръщането си в София, цитирана от БГНЕС.

"Дадох всичко от себе си. Зъбът ми е счупен, носът ми е разбит. Винаги съм искала да печеля за България и вярвам, че най-доброто предстои", добави Дудова.

С полета от френската столица пристигна и футболната легенда Христо Стоичков, който обаче не пожела да спре пред репортерите. Камата прекара последните няколко дни в Париж, където подкрепи родните олимпийци. 

Снимки: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback