Нешка Робева: Никой никога не ме е виждал да плача, но на Олимпиадата плаках (+СНИМКИ)

"Нашите деца бяха безсрамно подценени", категорична е тя

11.08.2024 | 15:53 Редактор: Елеонора Танева
Нешка Робева: Никой никога не ме е виждал да плача, но на Олимпиадата плаках (+СНИМКИ)

Великата българска треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева публикува в профила си във Facebook много сърдечен коментар на представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в Париж 2024. 

Робева започва с благодарност: 

"Благодарим ви, че в едни тежки - объркани времена – времена на озлобление, разединение, във времена на безверие и отчаяние, ни обединихте!

Благодарим ви, че отново ни събрахте, макар и пред телевизионните екрани и ни накарахте в един глас да крещим от възторг, да шепнем молитви, да напрягаме мускули, да плачем и се смеем, да се молим, да преживяваме всяка ваша стъпка, грешка, загуба и победа…

Заедно!

Благодарим ви, че ни отсрамихте.

Че показахте на света силата и красотата на българските мъже и жени, момичета и момчета - забравеното красиво лице на България!"

На Олимпийските игри няма загубили

Нешка Робева е категорична, че на тази Олимпиада България няма загуби.

"На тези, които допуснаха грешки, /защото не им е имплантиран изкуствен интелект/ защото са все още само хора, защото ние – запалянковците ги претоварихме с очаквания и изисквания, да постигнат това, което ние не бихме се и опитали. Искам да кажа на висок глас – ВЕЛИКИ СТЕ!

И не само с порива да достигнете Олимпийския връх!

Велики сте заради избрания и все още неизвървян път… Продължете, не спирайте, въпреки болката, умората, разочарованието, въпреки неразбирането, съблазните на лекия шарен живот …"

И Желязната лейди Нешка Робева плаче

Едно от най-големите имена в българската художествена гимнастика обърна специално внимание на участието на грациите ни на игрите в Париж. Тя благодари специално на Боряна Калейн и на нейната треньорка. 

"Ти премина през страданието… Прие го! Стоически, по спартански! И не спря. Продължи… Сега Ти си учителят! Ти си и ще бъдеш пример и водач на десетки избрали пътя на големия спорт…

Бъди, мило момиче. Приеми и тази отговорност, защото знаеш и можеш…

Мисля, че ми е разрешено и мога да споделя, като бивша... Никой не ме е виждал, нито като състезател /достатъчно ощетяван/, нито като треньор /достатъчно омерзен/, с безсрамно ощетявани състезатели, да плача! Никой! Никога и никъде…

И сега не ме видяха, но плаках. Плаках при победите и загубите…

Не плаках при отнетия медал на нашия ансамбъл и при недопуснатата до финали прекрасна Стили. И не само, защото съм го преживявала нееднократно, а защото достатъчно разбирам, за да преценя, че за пореден път нашите деца бяха безсрамно подценени!"

С оптимизъм да гледаме към бъдещите успехи

Нешка Робева е убедена, че след извървения път, след болката, радостта и страданието, гимнастичките ни ще постигнат мечтата си и ще бъдат шампиони като Боряна Калейн.

Тя завърши с думите:

"И никога не забравяйте че „…

„…какви е деца раждала,

раждала, ражда и сега

българка майка юнашка;

какви е момци хранила,

хранила, храни и днеска

нашата земя хубава!...“

Скъпи приятели, в първата публикация пропуснах да спомена малката Стили, а тя заслужава, моля за извинение - коригирах и се извинявам, защото тя е малкото ни бъдещо бисерче. Да я подкрепим!"

Снимки: lap.bg, БГНЕС