Божидар Андреев първо вдига сватба и след това решава дали се отказва от щангите (+ СНИМКИ)

Българинът взе бронза в категория до 73 кг на Олимпийските игри

10.08.2024 | 15:40 Редактор: Елеонора Танева
Божидар Андреев първо вдига сватба и след това решава дали се отказва от щангите (+ СНИМКИ)

Бронзовият медалист от в кат. до 73 кг от Олимпийските игри в Париж Божидар Андреев се завърна на родна земя. Веднага след състезанието във френската столица щангистът обяви, че е смята да прекрати кариерата си. Може да се окаже, че думите му са били плод на емоционалното му състояние.

"Засега ще си отпочина. Да мине сватбата, след това ще помисля, ще го обсъдя с жена ми, с близките ми и ще реша какво да правя", каза Андреев пред медиите на Летище София.

Той  заяви, че е можел да се справи и с по-голяма тежест, която евентуално би му помогнала за по-предно класиране, но се е съобразил изцяло с треньорската тактика.

"Всичко беше измерено до последния килограм. Можех и още повече да направя. Не беше максимумът, но целта беше медал. Не случайно направих шест успешни опита. Благодаря на треньорите ми, на всички, които са ме подкрепяли и са били до мен. Постижението, което направих, е благодарение и на моя, и на техния труд", коментира 27-годишният Андреев, цитиран от БГНЕС.

На летището дойде да го посрещне годеницата му - Любка Николова. Тя разкри, че почти не го е виждала от три месеца: "Идваше за по няколко часа, за ден максимум и това е. Сега ще си наваксаме."

По адрес на треньора си - Пламен Братойчев, бронзовият медалист каза само суперлативи: "От шести клас съм с него, живял съм у тях, помагал ми е много. Той ми е бил много повече от треньор, приемам го като баща."

Снимки: lap.bg