Мадлен Радуканова с емоционално послание към Боряна Калейн

Победи себе си и победи целия свят, написа шампионката от ансамбъла по художествена гимнастика

10.08.2024 | 10:26 Редактор: Вяра Димова

Шампионката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова публикува в социалната мрежа Facebook емоционално послание към Боряна Калейн. Тя спечели сребърен медал в многобоя на Олимпийските игри в Париж, Франция.

Ето какво написа Радуканова:

Скъпа, Боряна, приятелко любима, ти си герой и великан… Направи го. Победи себе си и победи целия свят. Сигурна бях, че ще спечелиш, просто нямаше как трудът ти и всичко зад него да не се възнагради в точния момент. За всички 18 години, които се познаваме и сме приятелки, винаги си била по-добрата, винаги съм ти се възхищавала и ти беше човека, който ми помагаше да вървя напред, да бъда още и още по-добра, за да следваме заедно мечтите си. Благодаря ти!

Щастлива съм, че когато пътищата ни се разделиха (аз в ансамбъла, ти в индивидуалното) не спирахме да се подкрепяме и да си помагаме. Миналата година искаше да се откажеш, радвам се, че не го направи, а вместо това доказа, че си претендент за медалите на всяко едно състезание и стана европейска шампионка в Баку 2023. Във Валенсия на световното през 2023 г. имаше също тежък момент, в който признавам си и аз не знаех какво да ти кажа и си поплаках тайничко в съблекалнята.

Когато дойдох при теб да си поговорим усетих, че не си се предала, а напротив още по-мотивирана беше и не трябваше да казвам много, за да ти помогна, просто бях до теб. На следващия ден ти отново доказа какъв боец си и че си готова на всичко за медала, който е на гърдите ти в момента.

На летището на 29 юли 2024 те усетих уверена, знаех че това е твоето състезание, подарих ти златния ми талисман от Токио, за да те пази и да съм с вас по някакъв начин. Видях, че госпожицата го държеше през цялото време в ръцете си. Плаках много от щастие, от радост, виках, скачах. Ти го направи. Горда съм, че съм част от твоя път.