Испания разплака Франция, спечелвайки и олимпийската титла във футбола

Успехът дойде след 120 минути битка на стадион "Парк де Пренс"

09.08.2024 | 23:05 Редактор: Искра Ангелова
Решителните попадения за Испания бяха дело на Серхио Камейо.

Испания победи драматично Франция с 5:3 след продължения и спечели олимпийската титла в мъжкия футбол на Игрите в Париж. Успехът дойде след 120 минути битка на стадион "Парк де Пренс", като редовното време приключи при 3:3. По този начин „Ла Фурия Роха“ успя да стъпи на върха, след като в Токио загуби в решителната среща от Бразилия и се задоволи със сребро.

Решителните попадения за Испания бяха дело на Серхио Камейо в 100-ата и 121-ата минута. В първият случай успя да се измъкне зад защитата на Франция отдясно, след като бе изведен от Адриан Бернабе и технично копна топката над вратаря. В 121-ата минута Испания проведе отлична контраатака и Камейо останал сам срещу Ресте не сгреши.

Редовното време на мача завърши 3:3, но французите успяха да наваксат два гола пасив. В 11-ата минута Енцо Мийо даде аванс на "петлите", но само седем по-късно Фермин Лопес изравни след асистенция на Алекс Баена. В 25-ата минута Лопес вкара своя втори гол с красиво изпълнение, с което направи пълен обрат. Силната игра на "Ла Фурия" продължи и 180 секунди след това Баена изпълни отлично пряк свободен удар и направи 3:1.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.