fallback

Бойко Борисов и Рая Назарян поздравиха Карлос Насар и Боряна Калейн

Двамата спортисти донесоха медали за България от Олимпиадата

09.08.2024 | 19:41 Автор: Деси Николова

Карлос Насар е олимпийски шампион. В категория до 89 кг., в състезанието по вдигане на тежести на олимпийския турнир в Париж 2024 българинът разби конкуренцията и спечели титлата с два световни рекорда. 

"Благодарим ти за тази радост", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи среброто от Олимпийските игри в Париж. 

"Поздравления, Боряна! След 36 години отново отличие за България", пише още Борисов.

"Приемете сърдечните ми поздравления по повод спечеления от Вас златен медал в турнира по вдигане на тежести в категория до 89 кг. на XXXIII Олимпийски игри в Париж", пише в поздравителния адрес на председателя на българския парламент.

"Заслужената Ви победа е резултат от усилена работа и постоянство в тренировъчния процес, които Ви изведоха до най-високото място на почетната стълбичка", подчерта Рая Назарян.

"Олимпийската Ви титла донесе огромна радост на целия български народ. Предизвикателствата, през които преминахте, изградиха у Вас качества на победител и съм убедена, че това няма да бъде последният успех, с който ще свързваме името Ви", отбелязва председателят на Народното събрание.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback