fallback

"Черно море" скочи срещу съдия - поиска Иво Андреев да няма наряди за техни мачове

Клубът се обърна към Съдийската комисия на БФС

09.08.2024 | 16:42 Автор: Искра Ангелова

"Черно море" се обърна към Съдийската комисия на Българския футболен съюз с апел главния съдия Иво Андреев да не свири, асистира или ВАР-ира в техни мачове.

"Моряците" са категорични, че има тенденциозност в съдийските решения на Андреев и се надява желанието им да бъде уважено.

Ето какво гласи декларацията на варненци:

"Г-н Борбалан, г-н Джугански, г-н П. Петров, г-н Ст. Алексиев

Дълбоко известно ни е, че Съдийската комисия на БФС, работи с цялата честност, която съзнанието заслужава и има пълно доверие на добрата воля на своите съдии, които работят всеки ден, за да дадат най-доброто от себе си във всеки мач. Наясно сме и че съдиите работят нонстоп с максимални усилия и отдаденост, за да намалят грешките, които допускат. И го правят със самокритичен дух, смирено признавайки, че грешат и се опитват да се подобрят постоянно.

Искаме да обърнем внимание на компетентните хора в БФС за тенденциозното отношение на съдията Иво Венциславов Андреев в работата му срещу нашия отбор. Достатъчно е да анализирате представянето на този рефер в двубоите от сезон 2023/2024: "Етър" - "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив) - "Черно море", както и срещата от 3-ия кръг на настоящата кампания с Локомотив София на стадион "Локомотив", където той бе на ВАР.

Точно Иво Андреев в кратката си кариера в родното съдийство в голям процент от мачовете, в които участваше, показа съмнително поведение. А вземането на грешни решения във важни моменти в мачовете, даваше отражение на крайните резултати и то не само в нашите срещи, а като цяло. Въпреки "усилията", подобрение не виждаме. Дори напротив. Тенденцията продължава с пълна сила!

Вярваме ви също, че Съдийската комисия работи всеки ден. Оценява съдиите и анализира всеки мач, с единственото намерение да накарате реферите да видят, че допускат грешки на терена и понякога и от ВАР.

Точно за това ви молим Да прецени дали такива рефери могат да помогнат за израстването на българското съдийство и въобще имат ли място в него.

Нашият клуб декларира, че не искаме лицето Иво Андреев да има повече възможност да свири, асистира или ВАР-ира в наши мачове. Надяваме се желанието ни да бъде уважено".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback