Биляна Дудова загуби срещу украинка на Олимпиадата

Боркинята очаква възможност за класиране в репешажите

09.08.2024 | 14:50 Редактор: Деси Николова
Българката направи всичко по силите си.

Българската състезателка по борба Биляна Дудова претърпя поражение с 3:7 от украинката Ирина Коляденко и ще очаква възможност за участие в репешажите в категория до 62 кг на Олимпийските игри в Париж.

Дудова спечели първата точка от пасивност на Коляденко, а първата част завърши с минимална преднина за българската състезателка. Коляденко обаче започна силно след 30-секундната почивка, направи захват и събори Дудова по гръб, за което в свободния стил се дават четири точки.

Българката направи всичко по силите си в оставащите две минути и половина, но стигна само до две точки срещу три за Коляденко за крайното 3:7. Така Дудова ще се надява украинката да спечели полуфиналния си двубой срещу Айсулу Тинибекова от Киргизстан, която е олимпийска вицешампионка и трикратна златна медалистка от световни първенства. Именно Тинибекова победи Коляденко с 10:0 в Токио 2020, като двете се срещнаха отново на полуфиналите на 62 кг жени.

По-рано Биляна Дудова направи успешен олимпийски дебют с победа на осминафиналите. Световната шампионка от Осло 2021 и четирикратна европейска шампионка надделя с 8:3 точки над шведката Сара Йохана Линдборг.

Четете повече в boec.bg

Снимка: Lap.bg