Борецът Семен Новиков е на финал на Игрите в Париж

Надви световния шампион Давид Лосонци от Унгария

07.08.2024 | 20:40 Редактор: Вяра Димова
Пореден успех за Семен Новиков.

Борецът Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по борба в категория до 87 кг на класическия стил и си осигури поне сребърен медал от Париж. Представителят на България показа страхотна борба, за да надвие световния шампион Давид Лосонци от Унгария в изключително тежък двубой.

Новиков бе в тежка позиция, след като първи получи точка наказание за пасивност и бе поставен в партер, но показа брилянтна защита, за да не позволи на съперника си да вземе още точки. След това българинът бе по-активен и на свой ред получи точки за пасивност на опонента, но също не успя да направи нещо повече от партер. Така Новиков имаше предимството да е взел последната точка и това принуди Лосонци да атакува яростно, но Новиков бе безгрешен и от контраатака изкара унгареца извън тепиха, за да дръпне с 2:1.

В последната секунда Лосонци изкара Новиков извън тепиха, но коленете на българския борец бяха на земята. Унгарският щаб поиска преразглеждане, но то отиде в полза на Новиков и така той получи още една точка за крайното 3:1, пише БГНЕС.

По този начин натурализираният украинец си осигури минимум сребърен медал то Олимпиадата в Париж, а утре ще се бори за олимпийската титла срещу Мохамдипиани Алиреза от Иран след 19:15 часа българско време. 

Снимка: lap.bg