fallback

Тихомир Иванов на финал в скока на височина, Семен Новиков с отличен старт в Париж

Състезаващият се за България украинец продължава съм 1/4-финалите

07.08.2024 | 14:18 Автор: Вяра Димова

Състезаващият се за България украинец Семен Новиков започна с победа участието си в категория 87 кг на олимпийския турнир по борба класически стил в Париж. Той надви Турпал Бисултанов от Дания с 5:1 точки и продължава към четвъртфиналите.

Бисултанов водеше след първата част с точка, присъдена заради пасивност на съперника. Новиков изравни малко след почивката, след като датчанинът беше поставен в партер по същата причина. Българският национал, обаче, се възползва от ситуацията, направи хубав захват и успя на два пъти поред да пренесе противника, което му осигури и крайната победа.

Междувременно Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина от Олимпийските игри в Париж. Българинът записа постижение от 2,24 м. След това той не успя три пъти на 2,27 м, височина, която той не е преодолявал през този сезон. Въпреки това, той попадна сред състезателите, които ще спорят за медалите в дисциплината, пише БГНЕС.

За плевенчанина това ще е втори олимпийски финал в кариерата и при третото му участие на най-големия спортен форум, след като при дебюта си остана десети в Рио 2016.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback