fallback

"Лудогорец" гледа към групите на ШЛ след победа над "Карабах" в Казахстан

Разградчани надделяха с 2:1, доиграха мача с 10 души

06.08.2024 | 21:10 Автор: Искра Ангелова

"Лудогорец" направи крачка към плейофа за влизане в основната фаза на Шампионската лига, след като победи "Карабах" с 2:1 като гост в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира.

На препълнения почти до краен предел 30-хиляден стадион "Тофик Бахрамов" в Баку разградчани изиграха най-силния си мач от началото на сезона.

В 56-ата минута Диниш Алмейда откри резултата, а само 9 минути по-късно азерите изравниха чрез голямата си звезда Жуниньо. Успехът за гостите донесе Кайо Видал в 87-ата минута. Само 180 секунди по-късно той беше изгонен от игра за втори жълт картон, но до края Лудогорец удържа крехкия си аванс и се поздрави с много важен успех.

За отбелязване още е, че Сон се отличи с две асистенции в столицата на Азербайджан. Иначе и двата отбора нацелиха по една греда, през първото полувреме попадение на азерите беше правилно отменено за засада.

Реваншът в Разград ще се играе след седмица, а победителят от двойката ще се изправи срещу Динамо Загреб в директен сблъсък за влизане в основната схема на Шампионска лига.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback