fallback

Христо Стоичков в Париж: Хавиер Ибанес ще ликува като шампион

Бихте се мъжки, обърна се към българските спортисти носителят на "Златната топка"

06.08.2024 | 17:43 Автор: Вяра Димова

Христо Стоичков поздрави българските боксьори в олимпийското село в Париж. Той пристигна днес във френската столица и първото, което направи, беше да се срещне с делегацията.

Легендата приветства боксьорите, начело с носителя на единствения медал за България до момента - Хавиер Ибанес. Двамата разговаряха на испански език, като Стоичков пожела успех на национала в битката на полуфиналите, която ще се проведе в четвъртък.

Стоичков мотивира националите и ги поздрави за представянето им, след като Рами Киуан зае пето място в класирането, а Радослав Росенов беше спрян на осминафиналите и се нареди девети.

"Момчета, бихте се мъжки и се представихте страхотно. България се гордее с това, което направихте. Вярвам, че Хавиер ще стигне до финала и ще ликува като олимпийски шампион", заяви футболната звезда.

Носителят на "Златната топка" си направи обща снимка с целия щаб в бокса, заедно с треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. С тях беше и голямата надежда на България във вдигането на тежести Карлос Насар и треньорът Иван Иванов.

Снимка: Официална Facebook страница на Българската Федерация по Бокс

fallback
Още от Спорт
fallback