fallback

Светлана Каменова се прибра в България: Удовлетворена съм от моята игра

"Нямам обяснение какво се случи на ринга и извън него", каза българската боксьорка

06.08.2024 | 17:02 Автор: Вяра Димова

Българската боксьорка Светлана Каменова каза при прибирането си в България, че е удовлетворена от своята игра на Олимпийските игри в Париж, но не е разбрала какво се е случило на ринга, за да загуби мача си от Лин Ю-Тин от Тайван.

Светлана, която се състезава в категория до 57 килограма при жените, приключи участието си на Игрите във френската столица след поражение с единодушно съдийско решение в четвъртфиналите.

"От моята игра съм удовлетворена. Спазих си тактиката и показах това, което трябва. Всички видяха. Няма какво повече да искам и няма какво повече да кажа. През цялото време не бях емоционална. Другите в националния отбор могат да потвърдят. Приех изключително достойно това, което се случва", заяви Каменова на Летище София.

След края на двубоя българката направи с ръце знака "Х", за да покаже, че само боксьори с Х-хромозома трябва да участват в турнира при жените. Тя добави, че не е говорила с тайванката нито преди мача, нито след него.

"Старши треньорът на националния отбор Борислав Георгиев не ме е разубеждавал да оставам на ринга. Той вярва в моите способности и аз съм му благодарна. Аз съм му се доверила на десет хиляди процента за подготовката, за тактическата част", добави още тя.

На въпрос дали смята, че тя, както и двете боксьорки, са се превърнали в заложници на битката между ИБА и МОК, Каменова отговори: "Вероятно, но аз с политика не се занимавам".

"Цялото говорене преди мача със сигурност ми повлия. В такава ситуация човек е изключително податлив психически", коментира българката по адрес на ситуацията с боксьорките от Тайван и Алжир, за които писаха всички големи световни медии.

Каменова каза, че за момента не мисли за Олимпийските игри в Лос Анджелис след четири години.

Вижте повече в репортажа.

Снимки: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback