fallback

Франция срещу Испания на финала по футбол на Олимпийските Игри в Париж

За бронза спорят Египет и Мароко

06.08.2024 | 08:29 Автор: Елеонора Танева

Франция победи с 3:1 Египет след продължения и се класира на финала на Олимпийския турнир по футбол за мъже на Игрите в Париж. В битката за златните медали домакините ще мерят сили с Испания, след като "Ла Фурия" стигна до обрат с 2:1 над Мароко.

В редовното време Франция и Египет завършиха наравно 1:1.  В 62-ата минута Махмуд Сабер даде аванс на "фароните“ с красиво изпълнение.

Футболистите на Тиери Анри тръгнаха в масирани атаки и положенията следваха едно след друго. Нападателят на Кристъл Палас Жан-Филип Матета успя да изравни в 83-ата минута. Драмата настъпи във втората минута на добавеното време, когато футболист на Египет игра с ръка в наказателното поле. Реферът Саид Мартинес първоначално не отсъди наказателен удар, но бе посъветван да разгледа ситуацията с ВАР. Съдията от Хондурас се нуждаеше от няколко минути, за да прецени, че е имало нарушение в атака. 

Така се стигна до продължения, които стартираха с втори жълт и съответно червен картон за Омар Файед от Египет. Французите се възползваха от ситуацията и още в 99-ата минута Матета отбеляза своя втори гол в мача за 2:1.

Новото попълнение на "Байерн" (Мюнхен) - Майкъл Олисе подпечата победата на "петлите“ с точен удар за 3:1 в 108-ата минута.

Финалът между Франция и Испания по програма е на 9 август от 19:00 часа, а един ден по-рано от 18:00 часа Египет и Мароко ще спорят за бронзовите медали, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback