"Лудогорец" очаква лесен съперник за Лига Европа при отпадане от Шампионската лига

Мачовете от плейофния кръг на турнира ще се играят на 22 и 29 август

05.08.2024 | 15:38 Редактор: Искра Ангелова
Жребият е хвърлен.

Българският шампион "Лудогорец" получи изключително приемлив жребий за влизане в груповата фаза на Лига Европа, ако отпадне в квалификациите на Шампионската лига.

Техен съперник ще бъде победителят от двойката "Петрокуб" (Хинчещ, Молдова) - ТНС (Уелс).

Тази седмица "орлите" ще играят в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига срещу азербайджанския "Карабах" (Агдам). При отпадане обаче те ще играят в плейофния кръг на турнира Лига Европа и оттам отново могат да намерят място във втория турнир на УЕФА, информира gol.bg.

Мачовете от плейофния кръг на турнира Лига Европа ще се играят на 22 и 29 август, а загубилият от мача "Карабах" - "Лудогорец" ще бъде домакин в първия мач. Така или иначе, от лудогорския клуб вече си гарантираха участие в групова фаза в Европа. Отстраняването на "Динамо" (Минск, Беларус) им гарантира влизане в Лигата на Конференциите – третият по сила и финансови постъпления европейски турнир.

По-рано днес "Лудогорец" научи противника си за влизане в Шампионската лига. Ако отстранят азербайджанците в третия кръг, разградчани ще срещнат добре познатия си съперник "Динамо" (Загреб). С хърватите те имат дълга история на противоборство, започнала още от първия европейски сезон.

Снимка: Lap.bg.