А1 придоби правата за Lega Serie A за следващите три сезона

05.08.2024 | 12:32 Редактор: Вяра Димова
А1 придоби правата за Lega Serie A.

А1 си осигури правата да продължи излъчването на Lega Serie A и в следващите три сезона до 2026-2027 г. Lega Serie A е важен елемент в портфолиото на MAX Sport през последните шест сезона, като се превърна в едно от най-гледаните футболни първенства не само в България, но и по целия свят. Калчото се нарежда сред трите най-силни първенства в Европа, което допринася за широката му популярност и у нас.

Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в А1 България, коментира: "В А1 винаги сме се стремили да предложим на нашите клиенти съдържание с най-високо качество. Придобиването на тези права за MAX Sport за още три сезона гарантира, че едно от водещите европейски първенства ще остане достъпно за феновете в България. Италианският футбол е изключително популярен в страната и очакваме, че интересът към него ще продължи да расте".

Новият сезон на Serie A започва на 17 август с шампионите от 2024 г. "Интер" (Милано), които ще гостуват на "Дженоа". Забележително е, че през предстоящата кампания няма да има зимна пауза. Последният кръг на първенството ще се проведе на 25 май 2025 г.

Новият сезон на Serie A обещава ожесточена битка за титлата и челните позиции с разнообразие от популярни световни отбори и лица, включително новите участници Парма, Комо и Венеция. Комо се завръща в елита след 21-годишно отсъствие.

Към момента в богатото портфолио на А1 се включват правата за още много интересни първенства и турнири от света на спорта. От футбола зрителите могат да гледат още мачовете от UEFA Champions League, испанската LaLiga, Купата на Франция, Купата на Турция и други. Понастоящем спортните канали на А1 излъчват и всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ), баскетболната Евролига, волейболната Лига на нациите, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, феновете на моторните спортове се радват на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните - на UFC.