fallback

Григор Димитров остава в Топ 10 на световната ранглиста

Виктория Томова запазва мястото си сред първите 50

05.08.2024 | 10:37 Автор: Вяра Димова

В световните ранглисти на тенисистите българският тенисист Григор Димитров остава в топ 10 при мъжете, а Виктория Томова запази мястото си сред първите 50.

Димитров е десети в класацията на АТР. Той се завръща на корта с първи срещи след "Уимбълдън" на "Мастърс 1000" турнира в Монреал. Там Григор е седми в схемата и почива в първия кръг, а във втория очаква победителя от мач между квалификанти.

33-годишният българин по традиция играе и на двойки в първото си състезание на нова настилка. Този път той ще си партнира с брата на Анди Мъри – левичаря Джейми.

Адриан Андреев отстъпи 17 места и е 253-и. Димитър Кузманов пък прогресира с три позиции до номер 297. Пьотр Нестеров изкачи шест места и вече е на рекордното за него 441-о. В топ 500 е и Янаки Милев под номер 457.

На върха няма промени. Води Яник Синер, следван от олимпийския шампион Новак Джокович и подгласника му в Париж Карлос Алкарас, информира БНР.

При дамите Виктория Томова слезе с две позиции до 48-ата. Тя ще участва на WTA 1000 състезанието в Торонто. 29-годишната софиянка очаква тенисистка от квалификациите, а при успех ще се изправи срещу шестата в схемата Людмила Самсонова.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback