Говори супергероят Юсуф Дикеч - едната ръка с пистолет, другата - в джоба

Не очаквах това да предизвика толкова много шум, споделя сребърният медалист от Олимпиадата в Париж

04.08.2024 | 14:20 Редактор: Тодор Петров

Олимпийските игри често раждат герои. Но турският стрелец Юсуф Дикеч вече е със статут на супергерой. След като излезе на Игрите в Париж 2024 и грабна среброто в дисциплината 10 метра въздушен пистолет, стреляйки с едната ръка в ръка джоба и без специална екипировка, мрежата буквално закипя от стотици клипчета, снимки и мемета на Дикеч. 

Хората го сравняват с Джеймс Бонд, наричат го турския Джон Уик, изобразяват го като агент от "Матрицата". 

Освен много точен стрелец, Дикеч е турски офицер и обича котките. Пред анадолската агенция 51-годишният медалист благодари за подкрепата.

"Моята история започва преди 24 години. Понякога хората казват: "Много ти е лесно, получи медал с ръка в джоба си". Това е, което се вижда отвън. Медалът съдържа всичките тези години труд и усилия. Със сигурност не очаквах това да предизвика толкова много шум", споделя Дикеч.

"Но това не е само мой успех, а на Турция и на отбора ни, защото всички ние сме много добре подготвени и се подкрепяме. Разбира се, че стреляхме за златото, но така се случи. Миналата година станахме световни шампиони и победихме най-добрите в целия свят", казва още стрелецът.