Италианската боксьорка смени плочата спрямо алжирката Имане Хелиф

Щом МОК казва, че тя има право да се бие, аз уважавам тяхното решение, каза Карини

03.08.2024 | 11:25 Редактор: Тодор Петров
Анджела Карини си преобърна позицията.

Италианската боксьорка Анджела Карини поднесе своите извинения към алжирката Имане Хелиф, след като отказа да стисне ръката ѝ след битката между двете в олимпийския боксов турнир.

Италианката се отказа още в 46-та секунда на сблъсъка, след като получи два удара от своята съперничка. Международната боксова асоциация (IBA) твърди, че Хелиф не е отговорила на нормите за участие при жените след тест за определяне на пола по време на Световното първенство през 2023. 

От Международния олимпийски комитет заявяват, че тестът на IBA не е проведен според регламента и алжирката отговаря на изискванията, поставени от МОК, които организират олимпийския боксов турнир.

"Всички тези коментари ме натъжават. Съжалявам и за моята съперничка. Щом МОК казва, че тя има право да се бие, аз уважавам тяхното решение", казва Карини, която изразява съжаление, че не стиснала ръката на Хелиф. 

"Не планирах да постъпя така. Искам да се извиня на нея и всички останали. Бях ядосана, защото олимпийската ми мечта се изпари. Ако я срещна пак, ще я прегърна", допълва италианката.


Снимка: БГНЕС