fallback

Анди Мъри на сбогуване: Никога не съм харесвал тениса

Британският тенисист приключи професионалната си кариера

02.08.2024 | 12:05 Автор: Вяра Димова

Тенисистът Анди Мъри заяви, че се чувства добре и спокоен след като професионалната му кариера приключи след поражението с 2:6, 4:6 от Тейлър Фриц и Тони Пол в олимпийския турнир на двойки при мъжете, където той си партнираше с Дан Еванс.

В типичния си стил Мъри бързо промени информацията в профила си в социалната мрежа X и добави: "И без това никога не съм харесвал тениса".

"Чувствам се добре. Очевидно съм разочарован от резултата и от представянето като цяло", заяви той след срещата на двойки.

"Щастлив съм. Направихме добра серия тук, брилянтен финален турнир. Очевидно това не беше перфектният завършек, щеше да е страхотно да спечелим медал и наистина се опитахме, но все пак се чувствам добре. В последните няколко месеца знаех, че този момент идва. Бях подготвен за това", обясни Мъри.

По думите му всичко е било много емоционално, защото за последен път играе състезателен двубой.

"Доволен съм, че приключих точно тук на Олимпиадата, защото на моменти през миналите години, това не беше никак сигурно. Дори и преди няколко месеца ми казаха, че няма да мога да играя на Олимпиадата и на "Уимбълдън". Чувствам се късметлия, че имах възможността да участвам тук и да направя няколко чудесни мача, и да си създам невероятни спомени", коментира Мъри.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback