fallback

Шефът на МВР предупреди феновете преди мача на "Ботев" (Пд) с "Панатинайкос"

Вандализмът, физическата агресия и ксенофобията не помагат на любимия отбор, настоя Калин Стоянов

01.08.2024 | 11:33 Автор: Толя Стоянова

Вътрешният министър Калин Стоянов призова футболните фенове, които ще посетят срещата между отборите на "Ботев" (Пд) и "Панатинайкос" да се въздържат от действия, нарушаващи обществения ред и от прояви на насилие.

Шествието на феновете трябва да зарежда с положителни емоции, да сплотява и да приобщава хората към футболната игра. Вандализмът, физическата агресия и ксенофобията не помагат на любимия отбор и отблъскват хората от този спорт, посочват от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Полицейските служители са създали необходимата организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време на и след футболната среща. Те без колебание ще изпълнят своите законови правомощия и ще реагират на всяка форма на насилие и вандализъм. 

Припомняме, че по време на футболната среща между отборите на "Ботев" (Пд) и "Локомотив" (Пд) пострадаха двама униформени служители. Ден по-късно пловдивските криминалисти задържаха 35-годишен фен. Материалите по случая бяха докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, а с постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Спорт
fallback