Алкарас и Надал отпаднаха от двойките на Олимпиадата в Париж

Надал сложи край на мечтата си за медал

31.07.2024 | 22:31 Редактор: Деси Николова
Карлос Алкарас остава в борбата на сингъл..

Звездната двойка Рафаел Надал и Карлос Алкарас беше елиминирана от олимпийския турнир на четвъртфиналите от американския дует Рам-Крайчек (6-2, 6-4).

С тази загуба Надал сложи край на мечтата си за медал в Париж, предаде АФП.

Така Игрите приключиха за 38-годишния Рафаел Надал, който беше отстранен от Новак Джокович във 2-рия кръг на сингъл и който тогава заяви, че ще мисли какво да прави с кариерата си "след Олимпиадата". Карлос Алкарас остава в борбата на сингъл, като се класира за четвъртфиналите.

Следователно двамата партньори ще са преминали през два кръга на Олимпиадата. Това партньорство, символ на предаването на щафетата между двамата испанци - единият току-що спечелил първото си Открито първенство на Франция на 21-годишна възраст, а другият - с 14-те си титли от "Порте д'Отьой" - не оцеля срещу Остин Крайчек и Раджев Рам, истински специалисти на двойки.

Двамата американци показаха, че не е достатъчно да се съчетаят две легенди, едната от които е все пак застаряваща, за да се сформира отбор на двойки, способен да грабне медал на Олимпийските игри, пише БГНЕС.

В четвъртфиналите на сингъл Карлос Алкарас (поставен под № 3 в света) се изправя срещу американеца Томи Пол (поставен под № 13).

Снимка: БГНЕС