Страхотно представяне на олимпийците ни в днешния ден на Игрите в Париж (+ВИДЕО)

Някои родни спортисти са много близо до медалите

30.07.2024 | 19:40 Редактор: Беатрис Младжова

Четвъртият ден на Олимпийските игри в Париж определено донесе най-много положителни емоции за родните спортисти, които се представиха чудесно във френската столица.

Началото поставиха сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които записаха исторически успех за българския бадминтон, след като се класираха за четвъртфиналите на Олимпиадата. 

В третия си мач от групата българките, които са трикратни европейски шампионки, надиграха представителките на Съединените щати Ани Ху и Кери Ху с 2:0 гейма. Така с две победи и една загуба сестри Стоеви си осигуриха дебютно участие в директните елиминации на Олимпиадата, след като взеха 9-о място в крайното класиране в Рио де Жанейро и Токио.

Позитивни новини и за Десислава Ангелова, която се класира за полуфиналите на скиф на Олимпийските игри. 26-годиншната българка завърши трета в своята серия и утре ще стартира в полуфиналите. За съжаление, в същата дисциплина Кристиян Василев завърши четвърти и отпадна на четвъртфиналите.

Чудесно начало и за Станимира Петрова, която започна повече от впечатляващо участието си на Игрите. Още на осминафиналите родната боксьорка срещна световната шампионка Хсиао вен Хуан от Тайпе и я победи с единодушно съдийско решение. Така Станимира се доближи на една победа от мечтата за медал от Олимпиадата.

Европейският шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира за полуфиналите, след като завърши трети в своята серия с общо 13-о време. Намери място сред 16-те най-добри в дисциплината и по-късно тази вечер ще направи опит да попадне на финала на 200 м бруст.

Другият ни представител - Петър Мицин, не успя да продължи към полуфиналите на 200 м бътерфлай.

Снимка: lap.bg.