fallback

Българските спортисти на Олимпийските игри: Победи, загуби и финалист

Богато българско участие и днес

29.07.2024 | 19:20 Автор: Деси Николова

Понеделник също ни донесе богато българско участие на летните Олимпийски игри в Париж. Голямата новина дойде късно снощи, когато отново след 32 години България има финалист в спортната гимнастика. 

Валентина Георгиева ще помни дълго последните минути на 18-ия си рожден ден, защото именно те осигуриха изключителен успех в класирането на финала на прескос на Олимпийските игри. Тя заслужи оценка от 13,999 точки в началото на състезателния ден, но трябваше да чака до последния час преди полунощ, за да разбере дали резултатът я изпраща сред осемте най-добри в състезанието. Георгиева е единствената европейка на финала в Париж.

Българската сабльорка Йоана Илиева приключи участието си на Олимпийските игри, след като отстъпи на унгарката Лука Суч. Преди това Илиева успя да победи със същия резултат японката Риса Такашима.

Победа и загуба за Марк Христов в турнира по джудо. 24-годишният ни представител започна с успех срещу Александър Хюсеин (Джибути), за да последва загубата от световния шампион Соичи Хашимото (Япония).

Игрите приключиха и за боксьора Радослав Росенов. Дебютантката на Олимпийските игрив плуването Габриела Георгиева не успя да се класира за полуфиналите на 100 м гръб.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback