fallback

Гимнастичките ни заминаха за Париж в атака на медалите от Олимпиадата (+СНИМКИ)

Състезанията ще се проведат в последните дни на Игрите

29.07.2024 | 09:25 Автор: Вяра Димова

Българските състезатели от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за Олимпийските игри в Париж рано тази сутрин. 

За медалите във френската столица ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара, както и ансамбълът в състав София Иванов, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.

За Париж заминаха и треньорите Валентина Иванова, Мариана Памукова, Бранимира Маркова (индивидуално) и Весела Димитрова и Ясена Стойнева (ансамбъл), резервата в индивидуалното Елвира Краснобаева, както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, информира БНР.

Гимнастичките ще имат достатъчно време за аклиматизация в Париж, тъй като състезанията по художествена гимнастика ще се проведат в последните дни на Олимпиадата.

На 8 август ще бъде квалификацията в индивидуалното, на следващия ден е квалификацията при ансамблите и финалите в индивидуалното, а на 10 август ще бъде битката за медали при ансамблите.

Снимки: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback