Любо Пенев и Душан Керкез с емоционални думи след дербито на Пловдив

"Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) поделиха точките след 2:2

29.07.2024 | 07:43 Редактор: Тодор Петров
Душан Керкез е разочарован от равенството.

Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Любослав Пенев бе доволен от характера, който е показал неговият отбор в градското дерби с "Ботев", но изрази съжаление, че футболистите му не са успели да реализират чистите положения пред вратата на съперника в началото на втората част.

"Мачът е 90 минути. Може би първото полувреме не успяхме да реализираме пълния си потенциал. Направихме един добър мач. Поздравявам футболистите и феновете. Съжалявам, че в тези първи три минути на втората част не успяхме да вкараме гол, защото ако бяхме успели, щяхме да излезем като победители от мача, защото щяхме да имаме психологическо предимство", коментира той.

"Искам да играем пред такава публика, на такива пълни стадиони. Радвам се, че има такава атмосфера и сме част от този спектакъл. Трябва да благодарим на феновете за атмосферата, която създадоха", подчерта Пенев.

Треньорът на "Ботев" е разочарован от равенството

Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Душан Керкез пое отговорност за представянето на неговите футболисти. По думите му отборът му може да израсне, играейки важни мачове на всеки три дни.

"Със сигурност е разочароващо. Аз нося отговорност, особено за началото на втората част. Ние все още се развиваме като отбор и имаме играчи, които не са достатъчно опитни. Не може да изглеждаме така, както изглеждахме в първите 10-15 минути от втората част", започна Керкез и изрази огромно разочарование заради случка с един от неговите играчи.

"Миналата седмица приятелката на един от футболистите е била замеряна с домат заради грешката на нейния съпруг. Не приемам, че това може да се случва. Това е възможно само в България и Сърбия", настоя той.

"Аз поемам отговорността, защото аз съм треньорът. Ние сме като едно семейство. Няма от какво да се срамуваме. Цяла България в момента говори за Ботев и начина, по който играем", каза още наставникът на "Ботев".

"Понякога играем рисковано и трябва да поработим върху дефанзивната част от играта, за да победим "Панатинайкос". Трябва да анализираме нашите грешки, за да не ги допускаме повече. Благодаря на феновете за фантастичната атмосфера. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме с победа, защото те я заслужаваха", коментира Керкез.

Снимка: Lap.bg