"Локомотив" (Пд) и "Ботев" (Пд) не се победиха в голово шоу

Пловдивското дерби беше белязано от няколко инцидента

28.07.2024 | 23:50 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) завършиха наравно 2:2 в 119-ото издание на пловдивското дерби. Двата тима се срещнаха в двубой от втория кръг на Първа лига и предложиха зрелищен сблъсък пред около 15 000 зрители на стадион "Христо Ботев". 

Никола Илиев даде аванс на "жълто-черните" в 17-ата минута, а в 56-ата Мичи Нтело изравни. "Жълто-черните" отново излязоха напред в резултата в 72-ата минута с попадение на Ехидже Укаки, но във втората минута от добавеното време на мача Жулиен Лами донесе точката на своя отбор, възползвайки се от грешка на стража на "Ботев" Ханс Кристиан Бернат. 

Пловдивското дерби бе белязано от няколко инцидента, след като преди началото на двубоя се стигна до сблъсък между привържениците на двата отбора, а в 70-ата минута на мача пък част от феновете на "канарчетата" се сбиха помежду си в Южната трибуна и това наложи намесата на полицията.

Преди началото на срещата от Ботев (Пловдив) наградиха Радина Величкова, която спечели златен медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg