fallback

ЦСКА 1948 и "Спартак" (Вн) поделиха точките след зрелищно 2:2

Домакините на два пъти повеждаха, но гостите от Варна съумяха да изравнят

28.07.2024 | 21:22 Автор: Вяра Димова

"Спартак" (Варна) и ЦСКА 1948 и завършиха наравно 2:2 в среща от втория кръг на Първа лига. Марио Илиевски и Неделко Пишчевич се разписаха преди почивката за състава, воден от Валентин Илиев, а гостите от Варна изравняваха на два пъти чрез Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов.

ЦСКА 1948 започна силно срещата и успя да наложи надмощие. В 12-ата минута Касиано Бузон успя да се измъкне от Па Конате и отправи удар, който бе спасен от Мартин Величков. В 16-ата минута отново Бузон се пребори за топката в наказателното поле и стреля, но Величков отрази при добавка Марио Илиевски прати топката в мрежата на гостите.

В 41-ата минута Александър Цветков центрира в наказателното поле на домакините, а там Ахмедов бе най-бърз и успя да изравни резултата.

ЦСКА 1948 отново излезе напред в 45-ата минута, когато Пиер-Даниел Нгуинда отправи хубав пас около точката на дузпата, където Неделко Пишчевич засече топката неспасяемо в мрежата на Величков.

След подновяването на играта двата отбора започна предпазливо. В 64-ата минута Реян Даскалов игра с ръка в собственото си наказателното поле и съдията Петър Кузев отсъди дузпа. Капитанът на домакините имаше явен контакт с кълбото, остана обаче съмнение, че и Ахмед Ахмедов е играл с ръка преди това. След дълга справка с ВАР решението бе потвърдено, като Петър Кузев сам разгледа няколко минути ситуацията на монитора. Така след близо 10-минутно закъснение резервата Антонио Вутов изпълни и успя да изравни за 2:2. Бившият играч на ЦСКА 1948 бе точен в 72-ата минута.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback