Рафаел Надал надделя над Мартон Фучович и ще играе с Джокович в Париж

Испанският тенисист се наложи с 6:1, 4:6, 6:4

28.07.2024 | 19:51 Редактор: Вяра Димова
Рафаел Надал с победа в Париж.

Тенисистът Рафаел Надал преодоля първия кръг на олимпийския турнир по тенис при мъжете, след като се наложи над Мартон Фучович (Унгария) в три сета – 6:1, 4:6, 6:4. Така испанският ветеран ще играе в следващия кръг с друга значима фигура в днешния професионален тенис – Новак Джокович (Сърбия). Това ще бъде 60-и мач между двамата големи в мъжкия про-Тур.

Надал беше посрещнат от овациите на зрителите, много от които използваха на телефоните си, за да уловят момента, в който той влезе в корта – същото място, на което той е спечелил рекордните си 14 титли от Откритото първенство на Франция, подчерта "Асошиейтед прес".

Надал започна много силно, тотално доминираше по корта на "Филип Шатрие" и взе първия сет за 32 минути, като реализира два пробива. Във втората част обаче той изоставаше с 0:3, след като допусна пробив при първото си подаване за частта. Испанската звезда се върна в мача за 4:5, но пак загуби подаването си и се наложи да играе трета част, информира БТА.

В последния сет мачът вървеше равностойно до 2:2, когато Надал проби на 15 при първата си възможност в сета. След това той си взе подаванията, но в 10-ия гейм на три пъти трябваше да се защитава, за да реализира най-после мач-бол.

Снимка: БГНЕС