Министър Георги Глушков и Стефка Костадинова окуражиха олимпийците ни (+СНИМКИ)

"Вие сте представители на една силна духовно и физически нация", обърна се към спортистите председателят на БОК

28.07.2024 | 17:57 Редактор: Вяра Димова
Министър Георги Глушков и Стефка Костадинова окуражиха олимпийците ни (+СНИМКИ)

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков се срещна с българските спортисти, представящи страната ни на Игрите в Париж. На входа на олимпийското село той бе посрещнат от председателя на БОК Стефка Костадинова и от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Заедно с министъра бяха президентът на федерацията по плуване Георги Аврамчев, председателят на федерацията по джудо Румен Стоилов и др.

Гостите посетиха българския офис, след което разгледаха олимпийското село и се срещнаха с наши спортисти и треньори. Министър Глушков пожела успех на родните състезатели и ги окуражи преди предстоящите стартове. Топли думи към олимпийците отправи и Стефка Костадинова.

"Нека с вас бъде прочутата българска воля за победа, на ваша страна да е и спортният шанс, за може да постигнете мечтите си. Борете се докрай, защото вие сте представители на една силна духовно и физически нация" каза още Костадинова.

Силно емоционална бе срещата на спортните ръководители със състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева. Най-младата сред българските олимпийци в Париж празнува днес своя 18-и рожден ден. Рожденичката получи десетки пожелания, точно в деня, в който направи своя дебют на олимпийската сцена, след като преди няколко месеца спечели европейско сребро на прескок.

Сред най-ценните "подаръци" за Валентина бе специалната целувка за късмет от легендарната Стефка Костадинова. Спортистите благодариха на министъра за помощта и подкрепата от страна на българската държава.

Снимки: БОК