Рами Киуан след победния си дебютен мач на Олимпиада: Целта ми е златен медал

Никой не е страшен, това са боксьори, които съм гледал на много турнири, каза българският спортист

28.07.2024 | 14:49 Редактор: Елеонора Танева
На 31 юли Реми излиза срещу Шанън Дейви от Австралия

Рами Киуан доволен от резултата в дебюта си на Олимпийски игри, напрежението е оказало влияние върху началото на играта му срещу поляка Дамиан Дуркач.

"Тръгнах малко по-несигурно, но след втория рунд успяхме да коригираме всички грешки и да работя на макс, какъвто бе планът ми. Той правеше точно това, което очаквахме – имах план за играта му, имали сме и спаринги, така че не ме е изненадал. В началото имах чувството, че освен всички погледи в залата усещах и тези пред телевизионните екрани, така че е малко по-голямо напрежението, определено. Смятам, че се справих обаче от втория рунд натам, особено като взех с 5:0 гласа частта, видях какво трябва да правя и продължих до самия край", заяви Рами.

Той допълни, че не се притеснява за двубоя с австралиеца Шанън Дейви на 31 юли.

"Никой не е страшен, това са боксьори, които съм гледал на много турнири. Австралиецът не съм го срещал много по състезания, така че нямам големи наблюдения, предстои да го изучим и да видим тактиката. След тази победа целта продължава да е една – златният медал. Усещам, че цяла България ме подкрепя, за да я изпълня", добави боксьорът, цитиран от boec.bg.

Треньорът Жоел Арате пък е убеден, че и тримата ни боксьори при мъжете са готови да изпълнят тази цел:

Снимка, архив: lap.bg