Рами Киуан с категорична победа в първия си мач на Олимпийските игри

Българинът победи Дамиан Дуркач от Полша

28.07.2024 | 12:36 Редактор: Елеонора Танева
Рами Киуан с категорична победа в първия си мач на Олимпийските игри

Българският боксьор Рами Киуан с категорична победа над Дамиан Дуркач от Полша в 1/16-финалите в категория 71 кг на Олимпийските игри в Париж.

24-годишният българин надделя над поляка Дамиан Дуркач с 5:0 съдийски гласа (29:26, 29:26, 30:25, 30:25, 29:26) в първия кръг в категория до 71 килограма в "Арена Норд" във френската столица, а двубоя от трибуните изгледаха спортният министър Георги Глушков,  председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на централата Белчо Горанов.

Киуан започна леко колебливо срещу агресивния си съперник и дори съдиите дадоха минимално предимство на поляка в първия рунд. Постепенно българинът намери играта си и започна да контролира боя, а Дуркач, който продължаваше да се хвърля напред, получи и наказателни точки за нечиста игра във втората и в третата част, което окончателно предреши победителя.

На 1/8-финала Киуан ще се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата Шанън Дейви от Австралия на 31 юли, а по предварителна програма срещата е насрочена за 12:32 часа българско време.

Това е втора победа за българския бокс в Париж, след като вчера Радослав Росенов също спечели при дебюта си на Олимпийски игри, пише gol.bg.

Снимка: lap.bg


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA90
преди 51 минути
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар