Сериозно участие на български спортисти на Олимпийските игри днес

Кристиян Василев дава начало

27.07.2024 | 09:12 Редактор: Вяра Димова

Официален старт на състезателната програма от Олимпийските игри след грандиозното откриване вчера. Сериозно участие на български спортисти ще видим още от първия ден, като гребецът Кристиян Василев ще даде начало на нашето участие на Игрите в Париж. Той ще участва в квалификациите на сингъл скиф при мъжете, които започват в 10:00 часа българско време.

В 11:12 часа започват квалификациите на сингъл скиф при жените, където Десислава Ангелова ще стартира в пета серия. Двамата български представители в събота ще има и в спортната стрелба. Пресявките на 10 метра въздушен пистолет при мъжете с участието на Кирил Киров започват в 11:30. Два часа по-късно започва квалификацията при жените, където ще ни представя медалистката от последната Олимпиада в Токио Антоанета Костадинова.

В 13:00 часа стартират квалификациите в спортната гимнастика при мъжете, където Кевин Пенев трябва да мине три ротации. По това време ще бъдат и сериите на българския плувец Петър Мицин на 400 метра свободен стил. Те започват в 12:45 часа, а Мицин е в пета серия. Ако Мицин преодолее сериите (осемте най-добри времена), финалът в дисциплината ще се проведе в 21:42 часа.

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще изиграят първия си мач от груповата фаза в бадминтона срещу Тин Юнг и Лам Юнг (Хонконг). В 18:06 надеждата ни за медал в бокса Радослав Росенов ще се изправи срещу Баходур Усмонов (Таджикистан) в сблъсък от 1/16-финалите на категория до 63.5 килограма.

Четете повече в gol.bg.