Треньорът на ЦСКА: Трябва да се справяме и без нападател

Налагам младите, защото като треньор харесвам всеки един, заяви Томислав Стипич

26.07.2024 | 19:37 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА ще гони единствено победа срещу Хебър

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич призна, че "армейците" търсят нападател, който може да бъде представен още следващата седмица.

"Трябва да забравим най-бързо мача с "Лудогорец". Следващият двубой ще е различна среща. Имаме нов футболист, който се казва Локило. Всеки мач си има своя собствена история. Сега е напълно различно. Очакваме различен опонент. Подготвихме се по различен начин. Трябва да сме различен отбор, няма нужда срещу "Хебър" да прилагаме същата тактика като "Лудогорец“, каза той.

"Локило играе като дясно крило с по-силен ляв крак. Може да влиза навътре, да играе един срещу един, да дава пасове и да вкарва голове. Много добър футболист е. Локило е вече тук, днес ще проведе първа тренировка, но няма да е в включен в състава за утрешния мач. Срещу "Спартак" (Варна) може да попадне в групата. Ще преценим какво е физическото му състояние", съобщи още Стипич.

"Налагам младите, защото като треньор харесвам всеки един. Те заслужаваха най-много. Не ги разделям футболистите по религия, по цвят на кожата или по какъвто и да е признак. Обичам ги всички еднакво и ги третирам еднакво. Те заслужиха да са в стартовите 11. Ако покажат добри игри, ще попадат там. И не се страхувам да ги налагам. Много е важно да идентифицираме талантите и да им дадем път към големия футбол. Работим в тази посока", подчерта треньорът на ЦСКА.

"Със сигурност търсим нападател. Предполагам следващата седмица ще бъде обявено. Нашите скаути работят неуморно. В момента трябва да се справяме и без нападател. Имаме достатъчно класен отбор, за да победим. Следващият мач е най-важният", каза още наставникът на "армейците".

Снимка: Lap.bg